Home Vidars

SLIK SKAL DRESSEN SITTE

Her hos Vidars tør vi å påstå at livet blir bedre i dress. Noen av oss bruker den hver dag, andre har på seg finstasen et par ganger i året. Uansett i hvilken kategori du faller i, så er det enormt viktig at dressen sitter som den skal. Men hvordan får man til det? Og hvordan skal dressen egentlig sitte? Det vet vi, snart vet du det også.

1: DRESSJAKKEN SKAL SITTE TETT.

Ja, faktisk. Mange tror at en god dress er romslig, løs, ledig og med plass under jakken. En dressjakke skal faktisk sitte kroppsnært og følge kroppens naturlige linjer.

2: HA ARMENE NED NÅR DU PRØVER JAKKEN.

Stå avslappet med armene hengende lett og naturlig langs kroppen. Det er fristende å strekke armene ut for å sjekke hvordan den sitter. Ikke gjør dette. Det ser bare ut som om du går i søvne eller sykler en usynlig sykkel.

3: LA LITT AV SKJORTEERMET STIKKE UT.

For lange ermer gjør at hele jakken ser for stor ut, uansett hvor godt den egentlig sitter. Hvis 1,5 til 2 centimeter av skjorten stikker på utsiden, er du på trygg grunn.

4: PASS PÅ SKULDERSØMMEN.

Denne lille detaljen er viktig. Jakkens to skuldersømmer skal sitte omtrent der skuldrenes krumning går over i armens loddrette linje. På mykere jakker kan sømmen sitte litt høyere.

5: DET SKAL IKKE VÆRE RYNKER ELLER UTSTÅENDE SPLITT.

Selv om de fleste gjør den feilen å kjøpe for stor dress, pass på at du ikke kjøper for liten. Hvis du får rynker på jakkeryggen eller splittene står ut, da er dressjakken for liten.

6: JAKKEN SKAL VÆRE LETT Å KNEPPE.

En dressjakke som lett kan kneppes igjen uten at det strammer er en jakke som sitter godt. Pass på at den likevel sitter tett rundt livet. Jakken skal alltid kneppes opp når du setter deg! Derfor betyr det ingenting om den klemmer når du sitter med jakken kneppet, det skal du nemlig ikke gjøre!

7: TO KNAPPER ER ET SIKKERT VALG.

Det sikreste er å kjøpe en dressjakke med to knapper. Det ser bra ut på de fleste. Husk forresten at nederste knapp alltid skal være åpen!

8: DRESSBUKSEN SKAL SITTE – SELV UTEN BELTE.

Selv om man bruker belte til dress, betyr ikke det at buksen skal henge og slenge uten. Sitter den ikke godt uten belte er den for stor. Mister du pusten når buksa er på er den for liten. Det merker du lett.

9: BUKSELENGDE AVHENGER AV SMAK. OG STIL.

Hvor lang buksen er, avhenger av smaken din. Likevel er det noen grunnregler som hjelper deg med å få dressen til å sitte perfekt. En smal dressbukse skal så vidt berøre toppen av skoen. En klassisk dressbukse kan med hell legge seg over skoen og gå litt ned over hælen. Et godt tips er likevel at falden på buksen hviler på skoens overlær når du står. Legger buksen seg i folder og rynker seg, er den for lang.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Skroll til toppen